Stoofvlees op z'n Limburgs - EcoStoof®
Menu
0
26Mei2021
Stoofvlees op z'n Limburgs

Stoofvlees op z'n Limburgs

Door: Iris van de GraafReacties: 0

Ingrediënten

600 à 800 gram hacheevlees, in blokjes (van boer smul of een andere biologische boer)
beetje roomboter
5 à 8 grote uien (naar smaak)
beetje bloem
4 à 6 eetlepels azijn (naar smaak)
10 jeneverbessen
10 kruidnagels
6 laurierblaadjes
peper en zout
nootmuskaat
1 flesje dubbeltrappist
4 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 eetlepels (limburgse) appelstroop

Bereiding stoofvlees algemeen. 

Gebruik minimaal 500 gram vlees. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Snij het vlees in stukjes van ongeveer 3 cm. Begin met het dichtschroeien van het vlees en het aanbakken van de groente. Voeg het zogeheten bouquet garni toe (mengsel van verse kruiden). Gebruik wijn, bier of een zachte azijn, zoals balsamico, om het vlees mals te maken. Verrijk het gerecht met bijvoorbeeld fond of bouillon. Gebruik minimaal 4 dl vocht, of meer bij grotere hoeveelheden vlees. Zorg dat het vlees onder het vocht staat. Breng langzaam aan de kook en laat vervolgens 10-20 minuten, met het deksel op de pan, zachtjes (tegen de kook aan) sudderen tot het gerecht door en door warm is. Zet de pan in de Ecostoof®. Na drie uur is het vlees gaar. Voor ultiem boterzacht vlees het gerecht opnieuw opwarmen tot 100 graden en vervolgens weer drie uur (langer mag ook) in de Ecostoof ® zetten.

Bereiding Limburgs zuurvlees

  1. Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is. Bak het vlees een paar minuten in een grote stoofpan met dikke bodem in de roomboter. Het vlees moet een lekker korstje hebben. Keer het vlees regelmatig. Haal het vlees uit de pan.
  2. Bak de uiringen zachtjes in de stoofpan met roomboter. Strooi er een beetje bloem over.
  3. Voeg vervolgens toe: de azijn, de jeneverbessen, de kruidnagels, de laurierblaadjes en zout, peper en nootmuskaat naar smaak
  4. Voeg vervolgens het vlees toe, het flesje dubbeltrappist, de ontbijtkoek en de appelstroop. Breng het geheel al roerend aan de kook. Doe het deksel erop en laat het geheel gedurende ongeveer 10 minuten op laag vuur door en door heet worden.
  5. Zet de pan in de Ecostoof. Haal de pan na drie uur uit de Ecostoof en verwarm de inhoud tot 100 graden. Zet vervolgens weer drie uur in de Ecostoof.
  6. Haal uit de Ecostoof en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat azijn, appelstroop of ontbijtkoek toe. Verwijder eventueel laurierblad, jeneverbessen en kruidnagels .

Receptuur: Henk Venner van de Heijerhof

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Recente artikelen

01-03-2024
Nasi Goreng EcoStoof
18 Reacties
01-11-2023
Glühwein
2 Reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.